Wean Hall Parasite

Section through Extensions

Section through Extensions

Renders and Sectional Perspective

Renders and Sectional Perspective

Section and Plans

Section and Plans

Exploded Axo and Diagrams

Exploded Axo and Diagrams

Analytic

Analytic

For this project I had to design parasitic extension to Wean Hall, one of the more brutalist buildings on campus. The design of Wean hall separates every department in the building by floor. It does not leave many places for students or faulty of different majors to come together and interact. My idea was create areas that could connect spaces within the building that could break the strict division of departments. To achieve this I created pods that would rest on the half floor and be accessible from the stairwells. They would not belong to one department’s floor so anyone could access them. 

© 2018 by ANNABELLE SWAIN